tiistai 24. huhtikuuta 2018

Sakustars-kisat Kokkolassa 17-19.4.2018

Sakustars-kisat ovat ammattiin opiskelevien kulttuurikilpailut, jotka järjestetään vuosittain. Tänä vuonna ne pidettiin Kokkolassa, Keski-Pohjanmaalla. Koko luokkamme osallistui ennakkosarjojen kisoihin, eli vuoden alussa lähetimme jokainen jonkin työn joko piirrostaide/maalaus/tietokonegrafiikka/sarjakuva - sarjoihin. Ennakkotehtävien ja kuten koko tämän vuoden kisojenkin teemana oli "1001 tarinaa". Pienen pohdinnan jälkeen päädyin tekemään sarjakuvan, sillä teema oli niin laaja ja omalla tavallaan hankala, että koin tarvitsevani enemmän kuin yhden kuvan kertomaan itselleni tärkeää tarinaa. Melko pian sitten keksin mistä sarjikseni konkreettisesti kertoisi; musiikista ja sen merkityksestä tarinankertojana.


Piirrostyylini oli hyvin luonnosmainen, enkä käyttänyt sarjakuvalle ominaisia ruutuja vaan piirsin yksittäisiä kuvia, joita leikkaamalla & liimaamalla sommittelin johdonmukaisen kerronnan. Yritin selventää, kuinka musiikki kulkee mukanamme elämämme joka vaiheessa - jokaisen elämällä on oma soundtrack. Valmis työ oli kokonaisuudessaan kuuden sivun mittainen eli kolmen A4 kokoisen paperin pituinen. Se oli mielestäni aika korni, vaikka tietty tarkoitinkin kaikkea siinä esittämääni. Enkä todellakaan arvannut, että olisin sillä voittanut pronssia :-D Sillä niinhän siinä kävi, pääsin kolmannelle sijalle. Lähdin siis hakemaan mitaliani Kokkolasta, jossa myös paikan päällä osallistuin "Mallin mukaan"-piirustuskilpailuun sekä "Runo tunnissa"-runoskabaan. Runoilusta sain kunniamaininnan, siitäkin olen aika tyytyväinen.

3 sivua sarjiksestani oli painettu kisojen ohjelmalehtiseen.

Kilpailut olivat itsessäänkin ihan mukavat, vaikkeivat nyt mitenkään mieltä räjäyttävät. Oli mukavaa katsella muiden kisaamista, esimerksi tanssi- ja teatteriesityksiä. Ruokakin oli hyvää (ja ilmaista!) ja majoittuminen tapahtui erään koulun jumppasalin lattialla. Koulumajoittuminen on itselleni ennestään tuttua, joten osasin suhtautua niihinkin olosuhteisiin oikealla asenteella. Onhan siinä oma tunnelmansa kun viisikymmentä ihmistä nukkuu vierekkäin makuupusseissa :-D
Jälkeenpäin kuulin, että Riveria (koulutuskuntayhtymä) tahtoo vielä itse erikseen palkita kisoissa menestyneet omat oppilaansa jonkinlaisessa palkitsemistilaisuudessa (?), jonka ajankohtaa tai paikkaa kukaan ei vielä tiedä. Saa nähdä mitä tässä vielä tapahtuu.

"Mallin mukaan" kisatyöni.


Väsyneenä vikana iltana makuupussissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti