tiistai 24. huhtikuuta 2018

Muotokuva: David Bowie


Maalauksen toteuttamisen kurssillamme yhtenä tehtävänä on toteuttaa muotokuva. Sain tämän työn valmiiksi toissaviikolla. Valikoin kuvan kohteeksi David Bowien, koska miksipäs ei :-D Olen lopputulokseen kerrankin oikeasti tyytyväinen, koska jaksoin jopa hifistellä yksityiskohtien kanssa enkä hutaissut kaikkea yhdeltä istumalta. Maalauksen tekemisessä kesti noin viikko. Pohjan koko on 80x60cm. Toteutin sen öljyväreillä.




Aloitin tekemällä väriluonnoksen kuvasta gessotulle paperille. Kokeilin erilaisia pohjasävyjä kuultamaan ihon alle ja tämän luonnoksen pohjalta päädyin valitsemaan vaaleanpunaisen, sillä Bowien iho on hyvin punahehkuinen löytämässäni kuvassa. Jatkoin työskentelyä piirtämällä Bowien kasvot hiilellä oikealle maalauspohjalle. Maalasin ohuet kerrokset pohjasävyjä luonnokseni suunnitelmaa noudattaen. Sitten odotin viikonlopun ylitse kerrosten kuivumista ja jatkoin ihon työstämisestä maanantaina palatessani kouluun.


^ Tuossa gifussa huomaa hyvin maalauksen etenemisen vaiheet. Tämän kuvan parissa työskentely oli hyvin mielenkiintoista ja mukavaa, kun sen aihekin oli itseä miellyttävä. Ja kuten sanottua; olen semisti ylpeä itsestäni.





Koulun ruokalan seinällä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti